Mini Oktobarfest u našoj školi

zelt

Neki srećnici su možda imali priliku da krajem septembra ili početkom oktobra skoknu do Minhena na jednu litarsku kriglu piva i Bratwurst. A šta da rade oni koji nisu? E pa ako mislite da je nemoguće doživeti makar malo te vesele bavarske atmosfere u toplini svoga doma, varate se! Sve što vam je potrebno je malo klope, muzike i naravno – dobro raspoloženje!

Kako bi pobliže osetili čari nemačkog jezika i kulture, polaznici kursa za tinejdžere su krajem septembra otputovali u kuhinju na naš sopstveni Mini-Oktoberfest. Jer, kako svi već odavno znamo, jezik se najbolje uči kroz praksu, a ta praksa ponekad uključuje i pripremu i konzumiranje tradicionalne hrane.

Šta vam je sve zapravo potrebno za jedan Mini-Oktoberfest? Lista za kupovinu je krajnje jednostavna:

notes

Verovatno vam možda nije jasno zašto se na listi nalaze baš kisela voda i sok od jabuke. Oni su nam potrebni kako bismo napravili piće po imenu Apfelschorle. Ovo piće je jako popularno kod Nemaca. Kao alternativu možete uvek da kupite Knjaz Remix ili sok po želji. Pivo ovaj put nije bilo na listi, pošto su konzumenti pića bila deca uzrasta od 10 do 13 godina.

Još samo jedna stvar ne treba da bude zaboravljena, kako bi veče dobilo pravu notu. To je muzika! Na Jutjubu postoje gomile plejlista sa pesmama sa Oktoberfesta. Najpopularnije pesme su : "Schatzi schenk mir ein Foto", "Ein Prosit", "Anton aus Tirol", "Sierra Madre" i tako dalje.

Ako ste sve ovo spremili - vaš Oktoberfest može da počne. Pravo je vreme da zapevamo: "Ein Prosit, ein Prosit der Gemütlichkeit!"

Kako je izgledao naš praktični čas iz nemačke kulture, možete pogledati na sledećim slikama: