interaktivne jezičke radionice

Kurs italijanskog jezika

KURS ZA DECU

50€

Trajanje kursa: 2 semestra
Fond časova: 32 + 40
Trajanje časa: 60 minuta
Termini: 2 x nedeljno

KURS ZA TINEJDŽERE

50€

Trajanje kursa: 2 semestra
Fond časova: 32 + 40
Trajanje časa: 60 minuta
Termini: 2 x nedeljno

KURS ZA ODRASLE

Promo

150€

Trajanje kursa: 2 ili 1.5 meseci
Fond časova: 40 časova
Trajanje časa: 90 minuta
Termini: 2 ili 3 x nedeljno

PROGRAM I METODOLOGIJA RADA NA KURSEVIMA ITALIJANSKOG JEZIKA

Nastava se odvija u prijatnom ambijentu prostorija naše škole na Vračaru u malim grupama (od 3 do 5 polaznika). Samo u takvim radnim uslovima polaznik ima dovoljno prostora za usvajanje gradiva i napredak u radu, dok je profesor u mogućnosti da pojedinačno prati rad svakog polaznika i u skladu sa tim organizuje i vodi nastavu. Nastavu vode diplomirani profesori jezika sa dugogodišnjim iskustvom i radom u nastavi. Svi naši profesori su živeli ili boravili neki vremenski period u zemlji jezika koji predaju.

kursevi stranih jezika za odrasle
predavači na kursu italijanskog jezika

Radi se po međunarodno priznatim udžbenicima Nuovo Espresso, italijanske izdavačke kuće Alma Edizioni. Udžbenici su po tematici i gramatici lekcija osmišljeni tako da osposobljavaju polaznike za prve i osnovne jezičke situacije u kojima će se zateći prilikom boravka u Italiji. Naš metod rada dodatno stimuliše koncept udžbenika u kojima se insistira na aktivnoj upotrebi jezika od najjednostavnijeg pa sve do složenog i kompleksnog diskursa predviđenog za više kurseve. U nastavi je zastupljen audio-materijal, koji obuhvata dijaloge izvornih govornika koji, simulirajući uobičajene govorne situacije, pomažu učenicima da steknu praksu i da se pripreme za brzo i uspešno razumevanje govora u autentičnom ambijentu. Pored audio-materijala, na kraju svake pređene nastavne jedinice sledi posebno osmišljen video-materijal, koji u kratkoj i simpatičnoj formi ima za cilj da sveobuhvati, istakne i ponovi jezičke celine koje su se prethodno učile i usvajale. Svaki naš čas je bogat različitim zanimljivim sadržajima.

Metodika nastave kombinuje više različitih pristupa koji su se pokazali efikasnim u praksi, a profesori su aktivni u odnosu na pojedinačni rad polaznika i uvek dostupni za sve njihove zahteve. Nastava je obogaćena zanimljivostima koje se odnose na istoriju i kulturu Italije i zato nije redak slučaj da organizujemo po neki čas i u našoj kuhinji, pripremajući neko čuveno italijansko jelo. Na kraju svakog kursa se radi završni test koji proverava četiri osnovne jezičke veštine čitanje, pisanje, govor i razumevanje.

kurs stranog jezika za odrasle
 • Tip kursa: standardni ili poluintenzivan
 • Trajanje kursa: 10 ili 7 nedelja
 • Fond časova: 40 školskih / 20 dvočasa
 • Dužina časa: 90 minuta
 • Grupa: 3 – 5 polaznika
 • Cena: 150 evra (plaćanje u ratama)
 • Izlazni test i diploma su uračunati u cenu kursa
 Zajednicki evropski referentni okvir/ CEFR Zajednicki evropski referentni okvir / Nivo Centar za strane jezike Linguistico / Kurs
Ispiti i sertifikati
 Početni A1 A1 CILS A1
 Osnovni  A2 A2.1 CILS 1,
CELI 2 
A2.2
 Srednji  B1 B1.1 CILS 1,
CELI 2 
B1.2
 Napredan  B2 B2.1 CILS 2,
CELI 3 
B2.2
 Samostalan C1 C1.1 CILS 3,
CELI 4 
C1.2
 Fluentan C2 C2.1 CILS 4,
CELI 5 
C2.2

Osnovne informacije o međunarodnom sertifikatu za italijanski jezik

SERTIFIKATI CILS I CELI

 • Međunarodno priznat sertifikat koji izdaju Univerzitet za strance u Sijeni (CILS) i Univerzitet za strance u Peruđi (CELI)
 • Akreditovani od strane italijanskog Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva prosvete kao i Ministarstva rada i socijalne politke
 • Sertifikat potvrđuje poznavanje odgovarajućeg nivoa jezika: A1,A2, B1, B2, C1 i C2
 • Postoje dva termina za polaganje: jesenji i letnji
 • Ovaj ispit se polaže pri Italijanskom institutu za kulturu
 • Za više informacija posetite: http://www.iicbelgrado.esteri.it/IIC_Belgrado/Menu/Imparare_Italiano/Certificazioni/

Za informacije o pripremnim kursevima pri našoj školi možete da nas direktno kontaktirate telefonom ili e-mailom.

Zašto učiti italijanski?

Prema podacima Italijanskog instituta za spoljnu trgovinu broj italijanskih firmi koje posluju u Srbiji je poslednjih godina utrostručen. Italija zauzima šesto mesto među stranim investitorima u Srbiji. Trenutno u Srbiji ima preko 400 preduzeća sa učešćem italijanskog kapitala.

Italijanski jezik je četvrti po redu na listi stranih jezika koji se najviše uče. Najviše se povezuje za svet umetnosti i kulture. Ne zaboravimo da su Italijani oduvek imali veoma značajnu ulogu među najvećim misliocima, piscima i umetnicima. Znati italijanski jezik znači imati direktan pristup impozantnoj baštini kulture, znanja, umetnosti i lepote. Italijanski je posle zvaničnog latinskog najzastupljeniji jezik Katoličke crkve. Italijanski je jezik muzike, opere, modernih i popularnih ,,kancona”. Jezik velikih poeta, pevača, glumaca, mode i elegancije. Svojom zvučnošću i muzikalnošću postaje gotovo magičan.

Kursevi italijanskog jezika u našoj školi su za sve ljubitelje kancone i opere, fudbala, Felinijeve filmske škole, arhitekture i dizajna, toskanskih vinograda, Bucatijevih pripovetki, Benijevih romana, Kamilerijevog Montalbana, krivih tornjeva, bolonjske mortadele i obližnjeg parmiđana, polja lavandi prelepe Kampanje, sicilijanskih pomorandži, plaža Sardinije, milanske mode i rimskih skandala.

Naučite recepte iz prve ruke!

zasto uciti italijanski

no images were found